همراهان عزیز کارینا و متقاضیان مهاجرت از طریق برنامه متخصصین کبک کماکان منتظر اخبار جدید بازگشایی و یا اعلام تغییرات مورد نظر وزیر مهاجرت کبک در زمینه نحوه گزینش و سهمیه 2017 این برنامه مهاجرتی می باشند.


تغییراتی که احتمالان می توانند رخ دهد


تغییر امتیاز بندی لیست مشاغل، تغییر شیوه امتیاز بندی و یا اجباری نمودن زبان فرانسه هنگام سابمیت برای متقاضیان و یا نام نویسی و تشکیل پروفایل در حوزه رقابتی برای متقاضیان باشد تا بر اساس سیستم رقابتی مورد گزینش قرار گیرند.


گزینه های مطرح شده وزیر که در حال بررسی برای ایجاد تغییرات می باشند، حاکی از آن است که این برنامه محبوب در میان متقاضیان مهاجرت، در آینده ای نزدیک با الگوگیری از سیستم ورود سریع تمرکز بیشتری به روی پذیرش فارغ التحصیلان و کارگران خارجی حاضر در کبک و یا متخصصین خارجی که به زبان فرانسه تسلط دارند، خواهد داشت.


کاتلین ویل، وزیر امور مهاجرت کبک اعلام کرد: زمان آن رسیده است که علاوه بر بازبینی ساختار برنامه های مهاجرتی کبک، تغییراتی اساسی به طور جدی در زمینه جذب مهاجرین تازه وارد به بازار کار کبک نیز ایجاد گردد.


از جمله موضوعاتی که دولت کانادا تاکید در زمینه ایجاد تغییرات دارد میتوان به ظرفیت پذیرش مهاجرین، فرآیند انتخاب متقاضیان، ملیت متقاضیان، اهمیت آگاهی به زبان فرانسه قبل از ورود، بررسی بازدهی کلاس های زبان فرانسه و دوره های آموزشی متناسب با حرفه و مدرک تحصیلی پس از ورود مهاجرین، و از همه مهمتر به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی اخذ شده در خارج از کانادا اشاره کرد.


 درصد بیکاری در میان مهاجرین تازه وارد نسبت به تعداد ساکنین غیر مهاجر بسیار بالاست.


این در حالی است که بالغ بر 57 درصد این مهاجرین تازه وارد دارای تحصیلات دانشگاهی و یا حداقل 14 سال تحصیلات می باشند. مشخص نیست که به چه دلیل با وجود اینکه پذیرش با تاکید بر تخصص و تحصیلات خارجیان ومنطبق با لیست مشاغل مورد نیازاین استان، توسط اداره مهاجرت صورت می گیرد ولی هنوز میزان بیکاری مهاجرین تازه وارد از درصد چشم گیری برخوردار است.


مسلم این است که تحصیلات و سابقه کاری این متخصصین خارجی و تازه وارد، برای استخدام و یا اخذ مجوز فعالیت در حرفه تخصصی شان برای وارد شدن به بازار کار درکبک دارای ارزش کافی نیست.


در نتیجه مهاجرین تازه وارد با موضوع بیکاری مواجه هستند. کبک نیز با وجود صرف هزینه های هنگفت همچنان قادر به تامین کسری نیروی کاری خود نمی باشد.


با وجود اینکه استان کبک کمک هزینه های مختلفی را در اختیار مهاجرین تازه واردی که قصد گذراندن دوره های کوتاه مدت برای اخذ مدرک تحصیلی دراین استان را به منظور وارد شدن به بازار کار دارند، قرار می دهد، متاسفانه نام نویسی برای عموم بدون در نظر گرفتن تخصص و نیاز بازار کار در تمامی این دوره ها کاملا آزاد می باشد و هیچ کنترلی از طرف دولت برای جذب این متخصصین به بازار کار عملا وجود ندارد.


مهاجرین تازه وارد نیز به علت مشکلات مالی و نداشتن منبع درآمد درماههای نخست ورود به منظور دریافت کمک هزینه های دولتی در تمامی این دوره ها بدون در نظر گرفتن کارآیی دوره در جهت یافتن شغل منطبق بر تخصص خود، تنها به علت بهرمند شدن از کمکهای مالی در کلاسهای مختلف بدون هدفمندی نام نویسی می کنند و این باعث خواهد شد که با وجود پرداخت هزینه های هنگفت از محل بودجه تعیین شده کماکان دولت با مشکل تامین نیروی کار متخصص مواجه و نتیجتاً به درصد مهاجرین تازه وارد و بیکار مرتبا اضافه گردد.


به عنوان مثال مهاجر تازه واردی که قصد ایجاد کسب و کار در کبک ندارد، در کلاسهای ایجاد بیزینس نام نویسی و در طول مدت تحصیل نیز از وام و بورسیه برخوردار می گردد، بدون در نظر گرفتن اینکه کارآیی و امتیاز لازم برای یافتن شغل متناسب با حرفه اش را نخواهد داشت.

دولت با برنامه ریزی صحیح با همین کمک هزینه می تواند در جهت تخصص افراد دوره های کوتاه مدتی را به منظور معادل سازی مدرک تحصیلی آنان ارائه دهد و در مدت زمانی کوتاه به تامین نیروی متخصص خود دست یابد.


برای کسب آخرین اطلاعات با تیم مشاوران کارینا در تماس باشید .